Kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy

menu

Zupy
1. Rosół 4.00
2. Zupa pomidorowa 4.00
3. Krem borowikowy 5.00
4. Zupa dnia 4.00
5. Barszcz czerwony solo 2.00
6. Barszcz czerwony z jajkiem 3.00
7. Barszcz czerwony z uszkami 5.00
8. Barszcz czerwony z krokietem 6.00
9. Bulion 2.00
Dania barowe
1. Żurek po chłopsku (ziemniaki, kiełbasa) 7.00
2. Żurek z jajkiem na wędzonce7.00
3. Flaki8.00
4. Kwaśnica (z żeberkiem na wędzonce) 8.00
5. Strogonoff 9.00
6. Bigos 9.00
7. Gulasz 9.00
9. Gołąbki (sos pomidorowy) 10.00
10. Żeberko duszone 100g/ww 4.00
11. Golonko z kością 100g/ww 5.00
12. Placki ziemniaczane 3 szt. 6.00
13. Placek po węgiersku 15.00


Szef kuchni poleca
1. Zestaw "STRUMYK"

(schab, ziemniaki zapiekane z boczkiem, buraczki zasmażane, ser, ketchup)

24.00

2. Zestaw "ZAKOPIAN"

(schab, pieczarki, ser, frytki, zestaw surówek)

24.00
3. Zestaw "GAZDY"

(schab, placek ziemniaczany, kapusta zasmażana)

24.00
4. Zestaw "PO BURGUNDZKU"

(schab, talarki, zestaw surówek, ser, biały sos)

24.00
5. Zestaw grill "JORDAN"

(schab, filet drobiowy, karczek, twister, jarzyny gotowane)

36.00
6. Zestaw "PO WĘGIERSKU"

(placek ziemniaczany, gulasz wieprzowy, zestaw surówek)

20.00
7. Pstrąg "ZŁOTY STRUMYK"

(pstrąg smażony) 100g/ww

7.00
Dania rybne
1. Filet z miruny 100g/ww 4.00
2. Panga w cieście 100g/ww 4.00
3. Panga panierowana 100g/ww 4.00
4. Pstrąg "ZŁOTY STRUMYK" 7.00
Dania z wieprzowiny
1. Kotlet schabowy 8.00
2. Kotlet po parysku w cieście 8.00
3. Kotlet po naszemu (pieczarki, ser) 9.00
4. Kotlet po zbójecku (pieczarki, ser) 9.00
5. Kotlet po szwajcarsku (papryka, ser, masło) 9.00
6. Kotlet po cygańsku (boczek, cebula) 9.00
7. Stek z pieczarkami 9.00
8. Stek po włosku (ser, jajko sadzone) 9.00
9. Stek z grilla (sos czosnkowy, barbecue) 12.00
10. Karczek z grilla (sos czosnkowy, barbecue) 14.00
11. Kotlet "ZAKOPIAN" (pieczarki, ser) 14.00
12. Kotlet po burgundzku (ser, biały sos) 14.00
13. Kotlet "STRUMYK" (ser, ketchup) 15.00
14. Mix grill "JORDAN" (schab, filet drobiowy, karczek) 26.00
15. Pieczeń wieprzowa 8.00
16. Karczek w jarzynach 10.00


Dania z drobiu
1. Kotlet drobiowy saute 8.00
2. Kotlet devolay 8.00
3. Kotlet drobiowy panierowany 8.00
4. Kotlet "DUNAJEC" (ser, ketchup) 9.00
5. Kotlet "MOTYLEK" (ser, szynka) 9.00
6. Kotlet "JAMAJKA" (brzoskwinia, ser) 9.00
7. Kotlet "GRZYBEK" (pieczarki, ser) 9.00
8. Kotlet z grilla po hawajsku (ananas, żurawina) 13.00
9. Udko pieczone 100g/ww 3.00
10. Szaszłyk 9.00
Dania mączne
1. Pierogi ruskie 10.00
2. Pierogi z serem 10.00
3. Pierogi z kapustą i grzybami 10.00
4. Pierogi z mięsem 10.00
5. Pierogi z owocami (w sezonie) 10.00
6. Knedle ze śliwkami (w sezonie) 9.00
7. Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną 7.00
8. Naleśniki z serem i bitą śmietaną 8.00
9. Spaghetti po bolońsku 10.00
Fast-food
1. Hot-Dog express (parówka, sos) 4.00
2. Hot-Dog (pomidor, ogórek, parówka, cebulka) 5.00
3. Hamburger 6.00
4. Cheesburger 7.00
Dodatki
1. Ziemniaki 4.00
2. Ziemniaki opiekane 5.00
3. Ziemniaki opiekane z boczkiem 6.00
4. Frytki 5.00
5. Twistery 5.00
6. Dufinki 5.00
7. Talarki 5.00
8. Ryż 3.00
9. Buraczki zasmażane 5.00
10. Kapusta zasmażana 5.00
11. Pieczarki 4.00
12. Zestaw surówek 5.00
13. Jarzyny gotowane 5.00
14. Mizeria 5.00
15. Sałatka z pomidorów 5.00
16. Sos czosnkowy 2.00